Ειδικό Δικαστήριο: Η πρόταση της Εισαγγελέως για Παππά-Καλογρίτσα – Οι δηλώσεις των συνηγόρων του πρώην υπουργού

«Ο Νίκος Παππάς λειτούργησε ως αρμόδιος υπουργός στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Δεν τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος συνεπώς ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας διέπραξε κάποιο αδίκημα». Αυτή ήταν η κατάληξη της πρότασης της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή προς το Ειδικό Δικαστήριο που πρότεινε την πλήρη απαλλαγή και των δύο κατηγορούμενων.

Της Άννας Κανδύλη

Δήλωση Θεόδωρου Μαντά συνηγόρου Ν. Παππά.

«Με μια εξαιρετική κατά περιεχόμενο , αθωωτική πρόταση , οι εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου αποδήμησαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και κατεδάφισαν το αφήγημα όσων μεθόδευσαν την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά».

Δήλωση Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, συνηγόρου Ν. Παππά

«Η πρόταση των 2 Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι αυτό που τελικά αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία είναι ότι η παρούσα υπόθεση αποτελεί μία πολιτική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Κατηγορούμενος δεν είναι ο Ν. Παππάς αλλά η πολιτική του. Και στόχος είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, η δημιουργία πολιτικής αντιπαράθεσης και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα πραγματικά πολιτικά και νομικά σκάνδαλα που κυριαρχούν με τη δημιουργία ψευδών πολιτικών συμψηφισμών σε αυτά, και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ