Εγκύκλιος για υγειονομικούς ελέγχους σε λούνα παρκ

Εγκύκλιος για υγειονομικούς ελέγχους σε λούνα παρκ

Εγκύκλιο για τη διενέργεια έκτακτων υγειονομικών ελέγχων σε λούνα παρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές και παιδότοπους εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, στη νέα εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, τονίζεται «η αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σε όλα τα λούνα πάρκ, τσίρκο, παιδικές χαρές, παιδότοπους, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους και της συνεργασίας τους με τους συναρμόδιους φορείς».

Σκοπός της συγκεκριμένης εγκυκλίου που υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, είναι «η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των παιδιών που χρησιμοποιούν τις ανωτέρω εγκαταστάσεις, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλείψεις θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών που ψυχαγωγούνται σε αυτούς τους χώρους αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.