Ευκλείδης Τσακαλώτος: Νέα επίθεση σε Κασσελάκη – «Καρφιά» σε Τσίπρα

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι “δεν αρκεί ο αντιμητσοτακικός λόγος” και εξέφρασε τη βούλησή του να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, επιτέθηκε ξανά στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας πως «είναι παράξενο να κάνεις πολιτική χωρίς ανάλυση» και υπογράμμισε «ότι δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό (σ.σ. όπως επιδιώκει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής».

Όπως είπε, ο κ. Κασσελάκης καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος. Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» τόνισε ακόμη ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δε στηρίζει κανέναν υποψήφιο, αλλά και ότι δε θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα.

Επιπλέον, επισήμανε πως τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ