“Εφαρμοστικοί” μέρος 1ο

Με τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και την κατηγορηματική άρνηση των κομμάτων της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων επί του νομοσχεδίου των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, για τον εφαρμοστικό νόμο με εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στις πέντε μεγάλες αλλαγές που θεσμοθετούνται: το Ενιαίο Καθεστώς Ασφάλισης και Συνταξιοδότησης, ο Ενιαίος Φορέας Υγείας, το Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ο Ενιαίος Φορέας Επικουρικής Ασφάλισης και ο Ενιαίος Φορέας Πρόνοιας.”Για πρώτη φορά μπαίνουν οι βάσεις για ένα βιώσιμο και καλύτερο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται προνόμια δεκαετιών και διασφαλίζεται η κύρια σύνταξη”, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η εποχή που κάποιοι παρασιτούσαν έχει περάσει. “Το πάρτι τελείωσε στον τομέα της υγείας”, είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η ΝΔ, και συγκεκριμένα ο εισηγητής της Νίκος Νικολόπουλος, διατύπωσε επιφυλάξεις για την αποδοτικότητα ορισμένων διατάξεων, για ορισμένες διατάξεις, όπως αυτές που αφορούν το φάρμακο και τα φαρμακεία.”Είχαμε κι εμείς την ίδια ανησυχία. Παρακολουθούνται οι δαπάνες μήνα -μήνα, υπάρχουν αποκλίσεις, είναι υπό παρακολούθηση και θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις”, υπογράμμισε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του εργόσημου. Κι αυτό γιατί όπως είπε μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει ανταπόκριση. Προανήγγειλε μάλιστα ότι θα κατατεθεί σχετική ρύθμιση που θα προβλέπει την υποχρεωτική επιβολή του.

Οι εισηγήσεις των κομμάτων της αριστεράς, αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. διατύπωσαν τη θέση ότι τα μέτρα οδηγούν στην εξαθλίωση και τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ