Economist: Στην pole position ο Τσίπρας

Economist: Στην pole position ο Τσίπρας

Ένα άρθρο αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό Economist που σκιαγραφεί την αλλαγή στο προφίλ του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως εκτιμά ο αρθρογράφος του Economist, ο Τσίπρας βρίσκεται στη πρώτη θέση για την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές . Το περιοδικό γράφει ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προσπαθεί να  χτίσει ένα στέρεο προφίλ στο εξωτερικό με σκοπό  να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους στο εσωτερικό.

Σημειώνει επίσης ότι o Αλέξης Τσίπρας βλέπει την προοπτική της πρωθυπουργίας και γι αυτό αλλάζει τακτική. και “δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σχίσει τη δανειακή σύμβαση”.

Ηπολιτική επαφών που ακολουθεί, γράφει, δίνει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίγματα στο εξωτερικό που θα του εξασφαλίσουν συνεργασίες και θα τον βοηθήσουν στην αλλαγή πολιτικής. Προσπαθεί, τονίζεται, να διαλύσει το προφίλ του «αριστερού μπαμπούλα».  

Αυτή η αλλαγή στάσης, γράφει ο Economist, έρχεται σε συνέχεια της απόφασής του να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές από τη Νέα Δημοκρατία ήταν 3,8% .

Όσο για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι θορύβησαν την κυβέρνηση με τις 11 μονάδες διαφορά και κρίνει ότι με δεδομένη την πιθανότητα πρόωρων εκλογών λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην pole position.

 

Πηγή: Economist

 

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη χώρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ