Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για υπουργούς – Σενάρια ανασχηματισμού μετά τις γιορτές

Ρητή εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή μετά τις εκλογές και το «μοίρασμα» των χαρτοφυλακίων στους υπουργούς του ήταν να «τρέξουν» γρήγορα τα ζητήματα των υπουργείων τους και να μην επαναπαύονται. Φαίνεται όμως πως λόγω του ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή προηγείται δημοσκοπικά με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της και όπως λέγεται χαρακτηριστικά «παίζει μπάλα μόνη της» μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ορισμένοι υπουργοί έχουν χαλαρώσει.

Όπως σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, στον Realfm 97,8, αρκετοί υπουργοί και κορυφαία στελέχη της ΝΔ δεν νιώθουν ότι υπάρχει η «καυτή ανάσα» του αντιπάλου στον σβέρκο τους, καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις απέναντι στο ποσοστό της τάξεως του 36%-37% δεν στέκεται κάποιος ισοϋψής αντίπαλος, αλλά τα ποσοστά τους κυμαίνονται στο 13%, 12% και 11%.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, πολλά στελέχη να έχουν χαλαρώσει υπερβολικά και σύμφωνα με πληροφορίες του ορισμένοι εξ αυτών έχουν προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου καθώς κινούνται σε πολύ αργούς χρόνους και με αργό βηματισμό ως προς την υλοποίηση όσων τους έχουν ανατεθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά τις γιορτές και ήδη υπάρχουν κάποιες τέτοιες εισηγήσεις. Όπως όλα δείχνουν κάποιοι στο Μαξίμου γράφουν και σβήνουν ονόματα, αξιολογώντας επιδόσεις και αποδόσεις. Το θέμα ήδη συζητείται στους διαδρόμους της Βουλής και των υπουργείων, όπου ακούγονται συγκεκριμένα ονόματα προσώπων.

Ακούστε το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ