Δυσανασχέτησε ο υπ.Εργασίας

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ρουπακιώτης, εξέφρασε τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της Ελληνικής Χαλυβουργίας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική συνάντηση, που είχε καλέσει ο ίδιος. Μάλιστα ο κ. Ρουπακιώτης σχολίασε ότι η προσήλωση στους θεσμούς είναι υποχρέωση όλων.

«Παρόμοιες ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα νομιμότητας που θα κριθούν από τα δικαστήρια», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, «όπου το υπουργείο διαπιστώσει παραβάσεις του νόμου, να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης με σημερινή του δήλωση τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ενώ υποστήριξε, ότι «πρέπει να αποφεύγονται οι απολύσεις σε βιώσιμες επιχειρήσεις και πολύ περισσότερο σε περίοδο απεργίας».

Μετά την αποτυχία της σημερινής συνάντησης, η επίλυση της διαφοράς παραπέμπεται στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Οι 400 εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση για περισσότερους από έξι μήνες αρνούμενοι τις προτάσεις της επιχείρησης για μείωση θέσεων εργασίας, περικοπές αμοιβών και μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.               

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ