Δυναμική απάντηση του Λυκουρέντζου στον Τούρκο ομόλογο του

Δυναμική απάντηση του Λυκουρέντζου στον Τούρκο ομόλογο του

Δεν έλειψαν οι… μικροπροκλήσεις από τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεχμέτ Μουζίνογλου, με τον έλληνα Υπουργό, να στέκεται στο ύψος του.

Ο Υπουργός Yγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, έχει καταγωγή από την Κομοτηνή, είναι Μουσουλμάνος της Θράκης και είναι από τους πρωτεργάτες της προκλητικής στάσης αυτών που προσπαθούν να έχουν άμεση επαφή ανάμεσα στην Άγκυρα και την δυτική Θράκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων της δυτικής Θράκης».

Παλαιότερα, ως βουλευτής Αδριανούπολης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο γεύμα ιφτάρ που είχε παραθέσει σε Μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης που διαμένουν στην Τουρκία, είχε τάξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Μουσουλμάνους της περιοχής!

Κάποια στιγμή, στην συνάντηση του με τον Α. Λυκουρέντζο στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης στους μουσουλμάνους της Θράκης, ωστόσο ο Έλληνας Υπουργός Υγείας του απάντησε: «Οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ