Δρίτσας μετά τις αντιδράσεις: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσους κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενά μου

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Ο κ. Δρίτσας είπε πως ο λόγος του ήταν “ελλιπής” και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι “δεν πέρασε” η τρομοκρατία στην Ελλάδα. «Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους καλοπροαίρετα κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενα μου», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως δεν κάνει διακρίσεις στην ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο στο όνομα οποιαδήποτε ιδέας, να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως τιμωρός ή εκδικητής. Στον ΑΝΤ1 έκανε παρέμβαση και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε πως οι δηλώσεις Δρίτσα συνιστούν «προσβολή των οικογενειών των θυμάτων και του πολιτεύματος», ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «κρύβεται από χθες».

ΝΔ: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;

Με ανακοίνωσή της από την Τρίτη η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πει αν καταδικάζει τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του.

«Μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;» ρωτά η ΝΔ και προσθέτει «παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του». ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Θοδωρή Δρίτσα, στο “Κανάλι Ένα” ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη”. Χαρακτήριζε, δε, τις συγκεκριμένες δηλώσεις «ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο «Κανάλι Ένα», ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει. Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα”.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Δρίτσα

Τη διαγραφή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις για την 17Ν με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε από το βήμα της Βουλής χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είδαμε χθες μια συγκέντρωση με τους συμμετέχοντες να σηκώνουν ένα πανό που έγραφε «γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη». Αναρωτιέμαι αν αυτά τα παλιόπαιδα σκέφτηκαν τους συγγενείς των νεκρών της τρομοκρατικής οργάνωσης, όταν σήκωναν αυτό το πανό. Και την ώρα που σκεφτόμασταν ότι στην πατρίδα μας έχει χαθεί κάθε λογική από μια μερίδα της άκρας αριστεράς με την οποία ταυτίζεται, δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες πάσα έννοια λογικής και Δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το πανό “Γεννηθήκαμε 17Ν», δηλαδή υποστηρίζουμε 23 δολοφονίες, το σηκώνουν επ’ ονόματι του ανθρωπισμού», είπε στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για να σπεύσει στη συνέχεια να πει ότι ενώ όλοι σκέφτονταν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά, ήρθε η πιο σοκαριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

«Ο κ. Δρίτσας που δυστυχώς είναι και τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ την εξής φράση: κανείς δεν είχε τρομοκρατηθεί από την 17Ν. Είπε επίσης ότι η 17Ν σκότωνε μόνο από την Δεξιά παράταξη γι’ αυτό και μπορεί να υπάρχει μία οργή και μνησικακία στην Δεξιά, η οποία, όμως, δεν πρέπει να θολώνει την κρίση της», είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Κύριοι συνάδελφοι η τρομοκρατία διώκεται σε όλο τον δυτικό πολιτισμένο κόσμο. Στις περισσότερες χώρες διώκεται ποινικά ο εκθειασμός της τρομοκρατίας. Δεν μπορείς να είσαι μέλος κοινοβουλίου μιας δημοκρατικής χώρας και να επαινείς την τρομοκρατία και την εν ψυχρώ δολοφονία. Είναι αδύνατο να μην τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας στη σημερινή δήλωση του κ. Δρίτσα».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ανέφερες: «Δυστυχώς έχουν περάσει αρκετές ώρες από την δήλωση χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τον κ. Τσίπρα και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει. Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την απεργία πείνας γιατί πιστεύουν τα ίδια με αυτά που πιστεύει ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αυτό είναι σοκαριστικό για την Ελληνική Δημοκρατία».

«Είναι αδύνατο να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινοβουλευτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν καταδικάσει – εγώ θα έλεγα αν δεν διαγράψει – τον κ. Δρίτσα. Αυτό που συμβαίνει επιβεβαιώνει την ορθή και ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης να τηρηθούν οι νόμοι. Όχι όπως έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα που συμπεριφερόταν ανάλογα με τα καπρίτσια του Κουφοντίνα. Το 2016 ο Κουφοντίνας έκανε απεργία πείνας για να μην μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και το 2021 κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Για τέτοιο κακομαθημένο μιλάμε», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης για να κλείσει την παρέμβασή του, λέγοντας: «Δεν θέλει να σέβεται τους νόμους αλλά το σοκαριστικό είναι να υιοθετούν τέτοιες απόψεις και κοινοβουλευτικά κόμματα. Περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις σοκαριστικές και ντροπιαστικές δηλώσεις Δρίτσα».

Χρηστίδης: Απαράδεκτες, ανιστόρητες και προκλητικές οι δηλώσεις Δρίτσα

«Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε πως «πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει», ενώ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ