Δούρου: Έχουμε ευθύνη για τους λαούς όλου του κόσμου

Δούρου: Έχουμε ευθύνη για τους λαούς όλου του κόσμου

 

«Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα ιστορικό συνέδριο. Τις εργασίες του συνεδρίου μας τις παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι από τη Βραζιλία ως τη Μέση Ανατολή, από τον βορρά ως το νότο. Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Έχουμε ιστορική ευθύνη, όχι μόνο για τον λαό μας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, κατά την ομιλία της στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Από το συνέδριο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε πιο δυνατοί. Ενιαίοι αλλά όχι ίδιοι. Διαφορετικοί αλλά μαζί. Ενωμένοι.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιδοθούμε σε ασκήσεις κολακείας μεταξύ μας.

Εκείνο που μας χρειάζεται σήμερα είναι αλήθειες. Αλήθειες για να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τον ρόλο που περιμένουν από εμάς οι λαοί όλου του κόσμου. Μια δύναμη που συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των λαϊκών αγώνων της Αριστεράς για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, κοινωνική αλλαγή

Πρώτη αλήθεια: Μας χρειάζονται έμπνευση και προτάσεις, όχι μιζέρια και χαρακτηρισμοί που παραπέμπουν σε ήθος και κουλτούρα που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά. Τα κάθε είδους αριστερόμετρα θέλουν να διαιρέσουν την Αριστερά.

Μια δεύτερη αλήθεια έχει να κάνει με τη σχέση μας με τα κινήματα. Καθόρισαν την ταυτότητά μας. Μάθαμε και πήραμε έμπνευση. Ήμασταν εμείς που βρεθήκαμε στο κίνημα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Στην Αμυγδαλέζα. Στις Σκουριές. Στη ΓΑΔΑ. Στο Πόρτο Αλέγκρε. Στη Μανωλάδα. Στην Πατησίων. Αυτή τη σχέση οφείλουμε να την έχουμε ως πυξίδα μας για το νέο υπόδειγμα κοινωνίας και πολιτικής, που καλείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να κτίσει.

Μια τρίτη αλήθεια αφορά στη δημοκρατία του φύλου θα έπρεπε να είναι πιο ενισχυμένη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Θα πρέπει να κινηθούμε προς την ισόρροπη εκπροσώπηση του 50% που προτείνει το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και το ΚΕΑ.

Τέταρτη αλήθεια. Η εμμονή σε καταδικασμένα σχήματα του παρελθόντος ή σε επιλογές που διχάζουν, προκαλεί ζημιά γιατί δεν λειτουργεί συσπειρωτικά. Η συσπείρωση είναι αναγκαία. Συσπείρωση δεν σημαίνει δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, αλλά συνειδητοποίηση των προτεραιοτήτων σήμερα. Δεν θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα βυθίσουμε το υπερωκεάνιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για μικροφιλοδοξίες και δύο, τρεις θέσεις παραπάνω στην Κεντρική Επιτροπή.

Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα δώσουμε θα δώσουμε ελπίδα στο λαό μας, γιατί θα καταφέρουμε το αδύνατο. Γιατί ερχόμαστε από μακριά και πηγαίνουμε ακόμη μακρύτερα. Τον δρόμο μας τον δείχνουν οι αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανεξαρτησία της Αντίστασης κατά του ναζισμού, του ΕΑΜ, του 114, της αντίστασης στη Χούντα, του Πολυτεχνείου, της Γένοβας. Δεν θα τους προδώσουμε. Και θα κερδίσουμε. Στη μνήμη των χιλιάδων αγωνιστών!» τόνισε η κ. Δούρου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ