Δώρα Αυγέρη: Τι απαντά για τα περί άρνησής της να δεχθεί δημοσιογραφικές ερωτήσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, απάντησε για την συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η Δώρα Αυγέρη έγραψε: «Είναι σημαντικό το ότι τηρήθηκαν οι βασικές αρχές δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου, για τις οποίες ουδεμία αντίρρηση υπήρχε από τους υπεύθυνους της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» κατά την αποδοχή παραχώρησής της. Εξάλλου, αυτό δεν το αμφισβήτησε στον τηλεοπτικό αέρα και ο ίδιος ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης. Θα ήταν ένα βήμα μπροστά, αν δεν ακολουθούσαν τα σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας εν τη απουσία μου».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε συγγνώμη μετά το τέλος της συνέντευξης από τους δημοσιογράφους, Κάτια Μακρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο που είχε καλεσμένους, καθώς δεν τους επετράπη να απευθύνουν ερωτήσεις στην κα Αυγέρη. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ζήτησε να μην παρέμβει κανένας άλλος εκτός από τον κ. Παπαδάκη στην συζήτηση.

«Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Δώρα Αυγέρη. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή είπε: «Εγώ κάθισα ήσυχη γιατί σέβομαι εσένα Γιώργο. Η κυρία Αυγέρη θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ως παλιά συνάδελφος».

«Να πω και εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ