Διπλωματικό θρίλερ: Το πλοίο με τους 450 μετανάστες και η διαμαρτυρία της Ελλάδας για τη στάση της Τουρκίας

Ρυμουλκείται το τουρκικό πλοίο που μεταφέρει 450 μετανάστες και εξέπεμψε sos ανοιχτά της Κρήτης, από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ώστε να μείνουν σε ασφαλές σημείο οι επιβαίνοντες μέχρι να γίνουν οι διαδικασίες για την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το φορτηγό πλοίο με την τουρκική σημαία, θα μεταφερθεί σε νησί των Δωδεκανήσων και οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, το πλοίο ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έστειλε αίτημα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με Frontex και Βρυξέλλες και έγινε σαφές ότι η Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ