Διπλωματικές πηγές για Τσαβούσογλου: Έχουμε απαντήσει στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων

Απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τα όσα προκλητικά δήλωσε εναντίον της Ελλάδας, δίνουν διπλωματικές πηγές. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε με επιθετικό ύφος από τα Κατεχόμενα, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τη χώρα μας, και λέγοντας ότι “δημαγωγεί και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα”.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο όλες τις τουρκικές αιτιάσεις.

“Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων” ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δημαγωγεί και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στα Κατεχόμενα, μετά τη συνάντησή του με τον Ερσίν Τατάρ είπε μεταξύ άλλων ότι “είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης”.

Εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα ότι δημαγωγεί. “Κλαίγεται“, είπε “στη διεθνή κοινότητα λέγοντας «Η Τουρκία θα μας επιτεθεί»”.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο περιστατικό που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο στη συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει με τον Νίκο Δένδια λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στη συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ