Δημοσκόπηση Pulse: Στην δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις Κασσελάκη

Την δεύτερη θέση σε ακόμα μία δημοσκόπηση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση.

Η έρευνα της Pulse που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ , αναδεικνύει τις αλλαγές που γίνονται στο πολιτικό σκηνικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να περνά στη δεύτερη θέση, παίρνοντας μισή ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13% (με όλες τις απαντήσεις, χωρίς κατανομή των αναποφάσιστων).

Στην πρόθεση ψήφου η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ επιβεβαιώνεται με το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5%, Σπαρτιάτες και ΜέΡΑ25 με 3%, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη με 2,5%.

Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, το ΠΑΣΟΚ 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ διψήφιο είναι και το ποσοστό του ΚΚΕ, στο 10,5%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5,5%, ΜέΡΑ25 και Σπαρτιάτες με 3,5%, Πλέυση Ελευθερίας και Νίκη με 3%.

 

 

 

 

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

Οι δύο στους τρεις πολίτες (66%) πιστεύουν ότι η πρόταση ψηφιοποίησης της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει (24%) ή προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις (42%).

Οι πολίτες σε ποσοστό που φτάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έγιναν σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα. Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ  τις κρίνει θετικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ