Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αγωνιούν οι πολίτες για ακρίβεια και Μεσανατολικό

Το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Pulse  για τον ΣΚΑΪ,  που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.163 ατόμων, το διάστημα 26 – 30 Οκτωβρίου 2023.

Στην πρόθεση ψήφου (με όλες τις απαντήσεις) η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Σεπτεμβρίου στο 33,5% από το 32,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υποχωρεί κατά δύο μονάδες, από το 17% στο 15%. Ενισχυμένο κατά 1,5 μονάδα εμφανίζεται και το ΠΑΣΟΚ και κατά μία μονάδα το ΚΚΕ.

Οι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα, πάντως, κρίνουν αρνητικά τις πρωτοβουλίες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στο εσωκομματικό πεδίο: Το 58% απαντά «μάλλον αρνητική» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ το 25% απαντά ότι κρίνει τις εσωκομματικές του ενέργειες «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πάντως, περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι είναι πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος «στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 31% πιστεύει ότι θα ωφεληθεί μελλοντικά το ΠΑΣΟΚ, το 23% η ΝΔ, το 15% ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το 9% το ΚΚΕ.

Η ακρίβεια αναδεικνύεται σε υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, αφού σχεδόν οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%). Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι η κατηγορία των οικογενειακών εξόδων που τους προβληματίζει περισσότερο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ