Δημοσκόπηση Prorata: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τα ευρήματα για δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής

Την πρόθεση ψήφου και τα τελευταία στοιχεία ενόψει της μάχης των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταγράφει η δημοσκόπηση που διενήργησε η PRORATA και παρουσίασε το  ATTICA TV. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 19 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,5% έναντι 15,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,5 %, το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 6%, οι Σπαρτιάτες με 3,5%, η Νίκη με 3% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος στις θετικές γνώμες των πολιτών. Συγκεκριμένα, το 37% δηλώνει πως έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28% θετικές γνώμες, ακολουθεί ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν ποσοστό 17% σε θετικές γνώμες.

Σε ό,τι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στον δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Νίκος Χαρδαλιάς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο Γιάννης Σγουρός με 13,5%, ο Γιώργος Ιωακειμίδης με 12% και ο Γιάννης Πρωτούλης με 7%.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ