Δημοσκόπηση: Ποιοι υπουργοί είναι πιο δημοφιλείς – Στην πρώτη θέση ο Κικίλιας

Τους υπουργούς με την μεγαλή αποδοχή ανέδειξε η νέαδημοσκόπηση της Opinion Poll που επικεντρώθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, το κοινωνικό και το πολιτικό της αποτύπωμα. Η κοινή γνώμη βλέπει με ικανοποίηση τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα “είστε ικανοποιημένος/η με το έργο και την εικόνα των υπουργών. Πρώτος στην κορυφαία δεκάδα είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με 61%. Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 58% και τρίτος με 54% είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ακολουθούν κατά σειρά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τέλος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η έρευνα λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, έγινε με το μοντέλο της απομακρυσμένης εργασίας με την λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας CloudCallCenter. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικά 1.095 νοικοκυριά το χρονικά διάστημα 23 Μαρτίου με 26 Μαρτίου 2020.

Νοέμβριος 2019: Ποιοι υπουργοί είναι πιο δημοφιλείς

Στην αντίστοιχη ερώτηση στις 29 Νοεμβρίου του 2019, πρώτος ήταν ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας ήταν στην 9η θέση. Προφανώς η μάχη που δίνει ο υπουργός Υγείας στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, έχει εκτιμηθεί από τους Έλληνες πολίτες. Οι πρώτοι υπουργοί ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους ήταν κατά σειρά ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κωστής Χατζηδάκης. Ακολουθούν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταικούρας. Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Γιάννης Βρούτσης, η Νίκη Κεραμέως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ