Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και η έκπληξη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Μία νέα δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά με ποσοστό 27,7%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,8%.

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ (10%), ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση με 8,1%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,6%, η Νίκη με 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας και οι Δημοκράτες  με 2,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων, σύμφωνα με την έρευνα, φτάνει στο 19,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 21 μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Στην τρίτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%, η Νίκη με 4,3%. Το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου ακολουθεί με 2,9%, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, η Νέα Αριστερά με 2,8% και οι Σπαρτιάτες με 2,5%.

Σχετικά με την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση. Ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος, φαίνεται πως προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται στην 7η θέση.

Παράλληλα, στην δημοσκόπηση αποτυπώνεται πως η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών που τους απασχολεί περισσότερο, ενώ καταγράφεται πως το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Δείτε την δημοσκόπηση:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ