Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τρίτο κόμμα ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απόσταση μιας μονάδας το ΚΚΕ

Στην τρίτη θέση ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Metron Analysis για το MEGA. Μάλιστα, το ΚΚΕ βρίσκεται σε απόσταση μόλις μίας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη θέση.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, έναντι 12,2% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%, το ΚΚΕ με 9,2%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.

Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και συγκριτικά με τον Οκτώβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει επιπλέον 1,8%. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ενώ κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ.

 

Η πλειοψηφία (46%) εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση. Διαπιστώνεται, όμως, ότι 4 στους 10 κεντροαριστερούς πιστεύουν πως θα δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ.

Η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η σταδιακή άνοδος του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου της ΜETRON Analysis από τον Ιούνιο:

Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την έρευνα οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ (10,9%) και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ (7,1%). Ποσοστό 1,9% μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία.

Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η Νέα Δημοκρατία (82,4%).

Υψηλή συσπείρωση (77,9%) καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο πλέον δημοφιλής πολιτικός με 45% θετικές γνώμες έναντι 53% αρνητικών, ενώ ιδιαιτέρως δημοφιλής είναι και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με 40% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 37% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές, ενώ και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει 35% θετικές και 58% αρνητικές. Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μόνο 31% θετικές γνώμες, με τις αρνητικές να φτάνουν το 54%.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ