Δημοσκόπηση Alco: Ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco παρουσίασε ο Alpha με τους πολίτες να πιστεύουν ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος και μόνο το 25% να υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Στην ερώτηση για την συνολική εικόνα της κυβέρνησης το 33% αποκομίζει θετική και πολύ θετική εικόνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι 47% που απαντά αρνητικά.

Στην ερώτηση ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις θεωρείτε ότι ήταν καλύτερη,  ένας στους τέσσερις (40%) θεωρεί καλύτερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 29% απαντά ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 27% αξιολογεί ως καλύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα.

Όσον αφορά στην περίπτωση συνεργασίας οι πολίτες πιστεύουν ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος και μόνο το 25% , τονίζει ότι μπορεί να είναι άλλο πολιτικό πρόσωπο.

Στην ερώτηση ποιος από τους πρωθυπουργούς των δύο τελευταίων κυβερνήσεων ήταν καλύτερος το 40% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτηση για το κυρίαρχο συναίσθημα σε σχέση με την πολιτική ζωή του τόπου το 34% δηλώνει απογοητευμένο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ