Δημήτρης Στρατούλης: Παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα: Ιανουάριος- Αύγουστος 2015» στην Καλαμάτα

Το βιβλίο του πρώην υπουργού και βουλευτή, Δημήτρη Στρατούλη «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα: Ιανουάριος – Αύγουστος 2015» από τις εκδόσεις Τόπος, παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Αριστομένους 33) και ώρα 7.30 μ.μ.

Ομιλητές:

  • ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ, πρώην Ευρωβουλευτής και Υπουργός
  • ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗΣ, Βουλευτής
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρος

Συντονίζει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, πρώην Βουλευτής.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, φιλόλογος. Την συζήτηση θα κλείσει με σύντομη παρέμβαση ο συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Στρατούλης.

Βιβλίο Δημήτρη Στρατούλη

Ο συγγραφέας αναφέρεται στα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα το πρώτο 8μηνο του 2015, όπως αυτός τα βίωσε από θέσεις κορυφαίας πολιτικής και κυβερνητικής ευθύνης. Πώς και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές.

Καταγράφει την πορεία του ελληνικού λαού από την ελπίδα στην ήττα και την απογοήτευση. Αναδεικνύει ότι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός. Επισημαίνει ότι όσα έγιναν δεν μπορούν να ξεγίνουν, αλλά ότι το παρόν και το μέλλον μπορούν να αλλάξουν, γιατί η ιστορία διαμορφώνεται από τη συνειδητή συλλογική δράση των ανθρώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ