Δημήτρης Παπαδημούλης: Μήνυση σε υποψήφια βουλευτή της ΝΔ για συκοφαντική δυσφήμηση

Της Άννας Κανδύλη

Κατά της υποψήφιας με τη Ν. Δ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αφροδίτης Λατινοπούλου, στρέφεται με μήνυση του εγκαλώντας την για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο λόγος της προσφυγής του είναι ένα tweet της Α. Λατινοπούλου, στις 13 Ιουνίου, στην προσωπική της σελίδα, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που έχει στρέψει τον κόσμο μακρυά από την πολιτική είναι ότι οι άνθρωποι σαν τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαδημούλη και πολλούς άλλους, πως μπήκαν «ξυπόλητοι» στην πολιτική και σε λίγα χρόνια βρέθηκαν με κολοσσιαίες περιουσίες , με κάποιον τρόπο #Παπαδημούπολη».

Κατά τον ευρωβουλευτή, που ζητά την ποινική της δίωξη, το ύφος και η γλώσσα που χρησιμοποιεί η κ. Λατινοπούλου τον ταυτίζει με πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για οικονομικά αδικήματα, ενώ η πραγματικότητα είναι πως η η διαφάνεια της περιουσίας του όσο και της οικογένειας του, είναι ανελλιπής από την πρώτη στιγμή της πολιτικής του πορείας μέχρι και σήμερα. «Οποιαδήποτε προσωπική μου ενασχόληση και ανάμειξη με έτερες πηγές εισοδήματος, έγκειτο πάντοτε στα νόμιμα και επιτρεπτά όρια βάσει της ιδιότητάς μου. Επομένως, καθίσταται σαφές ότι μοναδικός στόχος της εναγομένης με την επίδικη δημοσίευσή της, ήταν τόσο η απόκρυψη της αλήθειας, όσο και η κατασυκοφάντηση του προσώπου μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ