Δημητρακόπουλος:Πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον Γιακουμάτο με την υπόθεση

Δημητρακόπουλος:Πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον Γιακουμάτο με την υπόθεση

 

Για τις 11 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δική της συζύγου και του αδελφού του Γερασίμου Γιακουμάτου στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων όπως και στο λογιστή και στην διαχειρίστρια Γηροκομείου που ανήκει στην οικογένεια Γιακουμάτου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος τους Μιχάλης Δημητρακόπουλος  προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν όσοι ενεπλάκησαν στην προανακριτική διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι οι υπήρχαν πιέσεις για στοχοποίηση του κ. Γιακουμάτου.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Δημητρακόπουλος: 

“Ορισμένοι υπαξιωματικοί του οικονομικού εγκλήματος έκαναν δυο παρανομίες. Η πρώτη είναι σε βάρος της οικογένειας Γιακουμάτου καθώς ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία που είναι απαράδεκτη στην προκειμένη περίπτωση για παράβαση που δεν το προβλέπει. Άρα όλες αυτές οι συλλήψεις είναι έωλες και νομικά κακές. Η δεύτερη και σοβαρότερη είναι ότι πίεσαν μάρτυρες να συνδέσουν τον βουλευτή και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο με τη διερευνώμενη υπόθεση ενώ δεν έχει καμία σχέση με τη μετοχική σύνθεση ή με τη διοίκηση. Η πίεση αυτή μου δημιουργεί εδραία πεποίθηση ότι κάποιοι αξιωματικοί της οικονομικής αστυνομίας δεν λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο των καθηκόντων τους αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχουν παραβάσεις και αυτό θα φανεί στην πορεία.” 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.