ΔΗΜΑΡ:Η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού μας επιβεβαιώνει

ΔΗΜΑΡ:Η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού μας επιβεβαιώνει

 

“Η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαίωσε αυτό που η ΔΗΜΑΡ τόνιζε από την πρώτη στιγμή της κρίσης. Εάν η πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής αποσυνδεθεί από την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και εάν δεν ενσωματώσει κοινωνικούς στόχους, τότε μπορεί να μετατραπεί από εργαλείο εξόδου από την κρίση σε μέρος του προβλήματος” τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

 

“Σήμερα, η ελληνική  οικονομία πρέπει να στοχεύει: στην άμεση ενεργοποίηση της ανάπτυξης, στην γρήγορη αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας και στην ενεργοποίηση διαδικασιών παραγωγικού μετασχηματισμού και ενίσχυσης της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων” επισημαίνει και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

 

“Oι ακολουθούμενες πολιτικές δεν υπηρετούν κανέναν από τους παραπάνω στόχους. Εξαντλούνται στην λογιστική διαχείριση των μακροοικονομικών μεγεθών, στην αποδιοργάνωση των αγορών εργασίας και προϊόντων, στην προστασία επιμέρους συμφερόντων και στην προσπάθεια περαιτέρω συμπίεσης του κόστους εργασίας”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ