Δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Δευτέρα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Δήλωση – τοποθέτηση αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων τη Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός δεν θα περιμένει το άνοιγμα της Βουλής καθώς πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά και τις παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να συσταθεί άμεσα Εξεταστική Επιτροπή και η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου λέει “ναι” σε περίπτωση που κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Έντονες είναι και οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι “η παραίτηση Δημητριάδη αποτελεί ομολογία ενοχής”. Ταυτόχρονα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα.

Στο μεταξύ την Παρασκευή υπήρξε και παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος θα διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν και πώς διέρρευσαν στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα, τα οποία αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ