Δίκη Χρυσής Αυγής: Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για τον ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο δικαστήριο

Παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού για τον ναζιστικό χαιρετισμό από τoν συνήγορο υπεράσπισης του Ιωάννη Λαγού, Κωσταντίνο Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βερβεσός αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων και σχετικό φωτογραφικό υλικό από τα οποία προκύπτει η απόδοση ναζιστικού χαιρετισμού από τον συνήγορο υπεράσπισης έστειλε επιστολές.

Αφενός στον πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για το  περιστατικό αυτό και τη συσχέτισή της με συναφή εκκρεμή για ίδια συμπεριφορά, που έλαβε χώρα στις 28.9.2022, από τον ίδιο δικηγόρο , ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου και

Αφετέρου στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβούν, σύμφωνα με τον νόμο και εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων τους, στις προβλεπόμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών, που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ