Διερευνητικές επαφές: Πώς αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση τον πρώτο γύρο των συνομιλιών

“Δεν πήγε άσχημα” σχολίασαν διπλωματικοί παράγοντες με γνώση των συζητήσεων τον σημερινό πρώτο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ένα τέτοιο σχόλιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημαίνει πως “ο πάγος έσπασε”. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κάποια κακόβουλη διαρροή από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και αυτό είναι ένα επίσης θετικό γεγονός για την πορεία των συνομιλιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις σημερινές συζητήσεις, οι δύο επικεφαλής έκαναν έναν απολογισμό σχετικά με πού είχε μείνει το κουβάρι το συζητήσεων το 2016 και στη συνέχεια κάθε χώρα ανέπτυξε την ατζέντα της. Αυτές τις επισημάνσεις θα τις μελετήσει η κάθε αποστολή στη βάση της και στη συνέχεια, στη συνάντηση της Αθήνας, θα εκφράσει τον αντίλογό της.

Όπως αναφέρθηκε, η παρουσία Καλίν αναβαθμίζει κατά πολύ την τουρκική παρουσία στο επίπεδο των συζητήσεων, παρότι δεν ξεκαθαρίστηκε εάν παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αθήνα δεν θέλει τυμπανοκρουσίες και ούτε να καλλιεργούνται αυξημένες προσδοκίες και αναμονές.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ