Διευκρινίσεις του υπ. Δικαιοσύνης για την πυρκαγιά στο Μάτι: Η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα, η ποινή για ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους” και επισημαίνεται ότι η επιτροπή κατοίκων θα κληθεί στο υπουργείο για ενημέρωση. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο απαντά σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι κάτοικοι στο Μάτι συλλέγουν υπογραφές κατά του νέου Ποινικού Κώδικα επειδή με βάση αυτόν μειώνονται οι ποινές από 10 σε 5 έτη για υποθέσεις ανθρωποκτονιών από αμέλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

“Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ