Διευκρινίσεις Δρίτσα για τη «17 Νοέμβρη»: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαστρεβλώνει τη δήλωσή μου

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν» σε σημερινή του συνέντευξη, έδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας. «Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου», ανέφερε ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες», είπε ακόμη.

«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίζει και καταλήγει: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Δρίτσας: Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την “17 Νοέμβρη”

Νωρίτερα σήμερα, ο ο κ. Δρίτσας στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κανάλι ένα” αναφέρθηκε στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα.”Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, που προχθές ανακάλυψε τη δυνατότητα του βαρυποινίτη Κουφοντίνα να προσφύγει στη δικαιοσύνη. 50 ημέρες το σκεφτόταν; Τώρα βλέπω σε όλα τα κανάλια να αναπαράγουν αυτό το επιχείρημα. Ο Κουφοντίνας είναι απεργός πείνας 54 ημέρες και δίψας πάνω από 10. Δεν δόθηκαν καν οι αποφάσεις στον συνήγορό του και τον ίδιο. Το πρωτεύον είναι η ζωή” δήλωσε.”Η θανατική ποινή ως τιμωρία έχει καταργηθεί εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Δεν μπορούμε εμμέσως να την επαναφέρουμε” πρόσθεσε.

“Η Δεξιά παράταξη έχει θύματα από την δράση της 17Ν και του Δημήτρη Κουφοντίνα και μπορώ να καταλάβω. Στην Ελλάδα εγκλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά. Για κάποιους λόγους, που ο καθένας μπορεί να τους αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της 17Ν είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο, αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός, αλλά εν πάση περιπτώσει ανήκουν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση… Αλλά δεν πρόκειται για αυτό, πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα” τόνισε. “Η κυβέρνηση αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο” σημείωσε.

“Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές” υποστήριξε.

Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος του λέει “δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;” με τον κ. Δρίτσα να επιμένει και να απαντά: “ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει πάρα πολύ, δεν ξέρω την ηλικία σας αλλά εγώ το έχω βιώσει”. “Έχω πάθει σοκ με αυτό που λέτε και είμαι 44 ετών” του απάντησε η δημοσιογράφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.