“Διαξιφισμοί” Ζαχαριάδη-Γεωργιάδη στον ΑΝΤ1 για το Σκοπιανό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή το Σκοπιανό.

Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αποτυχία και για την κυβέρνηση της Αθήνας απάντησε ο κ. Ζαχαριάδης λέγοντας: “Ο δρόμος στα Βαλκάνια, προκειμένου να χαραχτεί και να έχει τα χαρακτηριστικά της ειρήνης, της ευημερίας και της συνανάπτυξης, δεν ήταν και δεν θα είναι εύκολος. Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια των Τσίπρα και Ζάεφ, προσπάθεια που αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος, να γυρίσουμε σελίδα στα Βαλκάνια. Και αυτή η διαδρομή θα έχει τις δυσκολίες και στιγμές που δεν θα είναι εύκολες. Θεωρώ ότι βιάζεται όποιος θέλει να ερμηνεύσει το αποτέλεσμα ιδίως ως ήττα του Τσίπρας γιατί είναι ζήτημα που έχει να κάνει με εκλογές, με δημοψήφισμα, στη γειτονική χώρα. Αυτό που πρέπει να συνεχίσει να κάνει η ελληνική πλευρά πρέπει να συνεχίσει να επιμένει με βάση τη γραμμή που υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, σε λύση βιώσιμη για την περιοχή που θα διασφαλίζει την ειρήνη, την ευημερία, τη συνανάπτυξη και τη συνεργασία των λαών. Και αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί όσο κι αν φωνάζουν και από τις δύο πλευρές οι ακραίοι, οι εθνικιστές, αυτοί που έχουν εγκλωβίσει τις χώρες μας με μη λύση”.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την τελευταία φράση του κ. Ζαχαριάδη ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τους ακραίους και σημείωσε: “Να του υπενθυμίσω ότι ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος έβγαλε tweet πανηγυρίζοντας για την αποτυχία του δημοψηφίσματος δηλώνοντας, ερμηνεύοντας το σκοπιανό σύνταγμα ότι αυτό είναι πλέον άκυρο ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία. Αφού ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι αυτοί που θέλουν να παγώσει η διαδικασία είναι ακραίοι εθνικιστές, θεωρεί ακραίο εθνικιστή τον κ. Καμμένο με τον οποίο όμως χωρίς κανένα πρόβλημα συγκυβερνά,. Αυτό είναι απόδειξη του τραγέλαφου, της σύγχυσης και της ανοησίας που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση… Άλλο είπε ο Καμμένος άλλο είπε ο Κοτζιάς, που είπε ότι το δημοψήφισμα έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, ‘αρα η Ελλάδα όπως εκφράζεται διά της ελληνικής κυβέρνησης έχει δύο διαφορετικές απόψεις, πάει και με το ναι και με το όχι και δείχνει ότι δεν είναι σοβαρή η κυβέρνηση και δεν αντιμετωπίζει με σοβαρό τρόπο την εξωτερική πολιτική”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ