Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς τον Αθανασίου

Διάβημα διαμαρτυρίας του ΚΚΕ προς τον Αθανασίου

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου προέβη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, Χρήστο Κατσώτη, για το θέμα “τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών”.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου και του θέσαμε το ζήτημα των διώξεων εναντίον των συνδικαλιστών, εναντίον αγωνιζόμενων εργαζομένων, αγροτών, μαθητών, που είναι προκλητικές και που έχουν βέβαια σαν σκοπό να υποταχθεί το κίνημα στις επιλογές της κυβέρνησης. Θέσαμε, λοιπόν, το ζήτημα ότι οι ευθύνες είναι σημαντικές, είναι πολιτικές, γιατί η δικαιοσύνη έχει στόχο να καταδικάζει τις κινητοποιήσεις, τους αγώνες, να δημιουργεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να περνάει η αντιλαϊκή πολιτική», ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης μετά τη συνάντηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, των μαθητών, ωστόσο, όμως, κάναμε αυτή την παρέμβαση και απαιτήσαμε να σταματήσουν αυτές οι διώξεις σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού συνολικά».

«Ο υπουργός άκουσε με προσοχή όσα του θέσαμε για συγκεκριμένες διώξεις που έχουν γίνει σε βάρος συνδικαλιστών και είπε πως θα τις εξετάσει. Είναι βέβαια πολύ προκλητικές σε βάρος των αγώνων, ορισμένες διώξεις δικάζουν ακόμη και ιδέες.  Εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν. Το κίνημα θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει μαχητικά, αποφασιστικά, μαζικά και δεν πρέπει να κάνει πίσω από τους αγώνες, που πρέπει να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις για να μπουν εμπόδιο στην αφαίρεση δικαιωμάτων, σ’ αυτή την κατακρήμνιση όλων των δικαιωμάτων, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού», υπογράμμισε. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ