Διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας για την απέλαση των οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τη Μόσχα

Διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με την απέλαση των οκτώ Ελλήνων διπλωματών από την Ρωσία.

Στο διάβημα τονίζεται ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963.

Το διάβημα αναφέρει ακόμα ότι αντιθέτως, οι απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα. Υπογραμμίζει επίσης ότι οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης.

Τέλος, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και η διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.