Διαψεύδει ο Αμανατίδης τις πηγές του ΥΠΕΞ που επικρίνουν την ηγεσία της Εκκλησίας για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή- ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν υπάρχει επιστολή. Δεν υπάρχει τέτοια ανακοίνωση. Εγώ δεν γνωρίζω τέτοιο πράγμα. Δεν υπάρχει καμία διάσταση. Ο Μακαριότατος βγήκε και είπε ότι η εκκλησία έχει εμπιστοσύνη και βέβαια στους καθ’ ύλην αρμόδιους που χειρίζονται το θέμα. Και καθ’ ύλην αρμόδιος είναι το υπουργείο Εξωτερικών”, ανέφερε το πρωί σε συνέντευξή του στο “Ε” ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που θέλουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών να επικρίνουν, μεταξύ άλλων, την ηγεσία της Εκκλησίας ότι συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή. Το θέμα αυτό προέκυψε μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία ξεκαθάριζε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παραγώγου του στην ονομασία των Σκοπίων.

Όσο δε, για τις ονομασίες που διέρρευσε ιστοσελίδα των Σκοπίων, ανέφερε ότι πρόκειται για δημοσιεύματα για τα οποία δεν μπαίνει στην διαδικασία να σχολιάσει, καθώς “βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση, έχει κατατεθεί ένα πλαίσιο και αξιολογείται. Είμαστε ακόμα στην αρχή”, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αμανατίδης, ερωτηθείς για το συλλαλητήριο, εμφανίστηκε αντίθετος.

“Κατά την άποψή μου, το timing δεν είναι το κατάλληλο. Τι να αποδείξω δηλαδή στο εσωτερικό; Ότι η Μακεδονία είναι ελληνική; Χωρά αυτό αμφισβήτηση; Κατά την πολιτική μου εκτίμηση αυτήν τη στιγμή, το συλλαλητήριο ίσως δεν χρειαζόταν.”

“Είναι πολύ σαφές. Όταν έγινε η μίνι σύσκεψη στο Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών είπε καθαρά. Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, βεβαίως μένει να φύγουν και τα στοιχεία του αλυτρωτισμού και γίνονται συνολικά κινήσεις. Αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, μ’ αυτήν διαπραγματεύεται. Από εκεί και πέρα, υπήρχε ταυτόχρονα και η δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, πιστεύει ότι θα έρθει μια εθνικά συμφέρουσα λύση και βεβαίως εφόσον υπάρχει μία ευρύτερη πολιτική συμφωνία δεν θα βάλει αυτός, κανένα πρόβλημα”, δήλωσε ο κ. Αμανατίδης και συμπλήρωσε:

“Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις, κοιτούν να λύσουν τα προβλήματα που έχει η χώρα. Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να λυθούν πολλά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή είναι μια ευκαιρία για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, γιατί η περιοχή έχει ανάγκη τη σταθερότητα. Το δεύτερο είναι ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι αναβαθμισμένη και μπορεί να γίνει σεβαστή η γνώμη της. Το τρίτο είναι και ότι έχει γίνει η πολιτική αλλαγή στην γείτονα χώρα. Θέλουμε να λύσουμε το θέμα. Με ψέματα και κραυγές, δεν γίνεται πολιτική”, ανέφερε ο υφυπουργός, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στην Ν.Δ. για την ανακοίνωση της που ακολούθησε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Σκοπιανό, πριν ενημερωθούν τα κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

“Άκουσα την ανεκδιήγητη φράση “τώρα είναι αργά για ενημέρωση”. Είναι υπευθυνότητα αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει είναι αργά για ενημέρωση;”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ