Διαματάρης: Αυτοί είναι οι λόγοι της παραίτησής μου – Νιώθω πικρία και θυμό – ΒΙΝΤΕΟ

Για τους λόγους της παραίτησής του από υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε ο Αντώνης Διαματάρης. Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Διαματάρης τόνισε ότι “υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες εναντίον μου: η μία ήταν για το πτυχίο, η δεύτερη ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου, στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί δεν ήταν αλήθεια. Η τρίτη είχε να κάνει με έναν συνεργάτη μου που έχει έξι δίκες και είναι αθώος και η τέταρτη έχει να κάνει με το ότι παρέμεινα μέτοχος σε εταιρείες”.

Όπως είπε ο ίδιος “έπειτα από 24 ώρες ταξίδι για Αυστραλία ανοίγω το τηλέφωνό μου και βλέπω ότι γίνεται πόλεμος στα ΜΜΕ στην Αθήνα και βλέπω μεταξύ άλλων ότι υπήρχε ασυμβίβαστο επιχειρηματία και υφυπουργού. Ισχύει ότι είχα μείνει μέτοχος σε εταιρείες. Στις ΗΠΑ είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. Ήταν θέμα αφέλειας και απροσεξίας και αναλαμβάνω πλήρη την ευθύνη. Βλέποντας αυτόν τον πόλεμο λύγισα και είπα έως εδώ… Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον φίλο Πρωθυπουργό”.

Ο κ. Διαματάρης πρόσθεσε ότι “Είμαι φίλος αγαπητός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήμουν και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Θεώρησα ότι ο φίλος του πρωθυπουργού έπρεπε να κρατήσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά από τους υπόλοιπους. Να μην απολογείται για μένα. Δεν ήρθα για να κάνω καριέρα. Είπα μέχρι εδώ, δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στον φίλο μου, την ώρα που είχαμε ξεκινήσει μια άνοιξη στις σχέσεις ομογένειας Ελλάδας κι είχαμε πετύχει πολλά” κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Ο ίδιος είπε ακόμη “θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου και τη λύπη μου γιατί ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στηρίχθηκε σε κάποιον που δεν έχει καμία υπόληψη στις ΗΠΑ και ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος που έβγαλε ένα χαρτί για τις σπουδές μου που δεν ίσχυε, αλλά ισχύει η επιστολή του ίδιου του Πανεπιστημίου Columbia”.

“Είμαι πικραμένος γιατί ήρθα στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στην ομογένεια. Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό στη Λήμνο, μετανάστευσα με την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, έπλενα πιάτα και ήμουν υπερήφανος, μπήκα στον Εθνικό Κήρυκα και δώσαμε αγώνα για να επιβιώσει. Η εφημερίδα βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας αφότου ανέλαβα καθήκοντα στο υπουργείο. Δεν ήμουν ανεπάγγελτος. Βεβαίως υπάρχει πικρία και θυμός που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα” υποστήριξε ο κ. Διαματάρης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ