Διαφοροποιείται η Φούντα από τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ

Διαφοροποιείται η Φούντα από τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ

 

Διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ η Νίκη Φούντα αναφορικά με το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή της στην «Ελευθεροτυπία», η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «θα ψηφίσω βάσει αξιοσύνης προσώπου και με σεβασμό προς το Σύνταγμα». Παράλληλα μιλά για την απουσία της από το συνέδριο του κόμματος και για τη διαφωνία της για τη διεξαγωγή του.

«Λυπάμαι πραγματικά που ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας έχει γίνει «πιόνι» και  εξισώνεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Η ανατροπή μίας κυβέρνησης –εφόσον είναι  δεδομένο πως διαφωνούμε με την πολιτική που ασκεί – οφείλει να γίνεται με πολιτικούς και  κοινωνικούς όρους και όχι με μεθοδεύσεις που ευτελίζουν τους θεσμούς. Θα πρέπει επιτέλους να διαχωριστεί η εκλογή του Πρώτου Πολίτη της χώρας από την διεξαγωγή ή όχι εκλογών», ανέφερε η Νίκη Φούντα και συμπλήρωσε:

«Έχω δηλώσει πως θα ψηφίσω βάσει αξιοσύνης προσώπου και με σεβασμό προς το Σύνταγμα. Θεωρώ  εξαιρετικά σημαντικό το να προταθεί η ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τους πολίτες στο έτος Συνταγματικής Αναθεώρησης που ακολουθεί».

Αναφορικά με την απουσία της από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, η βουλευτής σημείωσε:

«Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να αποτρέψω την  διεξαγωγή του, επικεντρώνοντας στην ανάγκη άμεσης αντίδρασης, επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ που  έπρεπε απαραιτήτως να γίνει τον Ιούνιο κιόλας. Το καταστροφικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  όφειλε να τεθεί επί τάπητος τότε, με πλήρη ανανέωση, αλλαγές σε πρόσωπα και κουλτούρα και όχι να χαθεί πολύτιμος χρόνος για ένα άνευ ουσίας συνέδριο. Δεν έχει νόημα να αναλωνόμαστε σε διαδικασίες εσωτερικής χρήσεως και να μην αντιλαμβανόμαστε ότι μία από τις κύριες αιτίες της καθίζησής μας, ήταν ακριβώς αυτή η εσωστρέφεια».

Σε ερώτηση αν όταν ένας βουλευτής απουσιάζει από συνέδριο ετοιμάζεται για αποχώρηση απάντησε:

« Εφόσον διαφώνησα και στα όργανα της ΔΗΜΑΡ με την διεξαγωγή συνεδρίου, καταθέτοντας μάλιστα και εναλλακτική πρόταση, δεν θα μπορούσα να συμμετέχω έπειτα σε αυτό. Η εικόνα του συνεδρίου νομίζω πως δυστυχώς δικαίωσε αυτή μου την στάση. Ξέρετε οι νέοι άνθρωποι δεν πιστεύουμε σε συνέδρια προσώπων, δεν με ενδιαφέρει προσωπικά το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.  Παρά μόνο οι ιδέες και οι προτάσεις. Και για αυτές δεν απαιτούνταν συνέδριο. Όχι σε μια τόσο  «πληγωμένη» ΔΗΜΑΡ. Προσπάθησα και διεκδίκησα με την στάση μου την άμεση ριζική αντίδραση,  ως πολιτική θέση. Και πάλι δεν εισακούστηκα».

«Η γνώμη μου είναι απλά ότι αλλαγή ηγεσίας τον Ιούνιο, από τα υπάρχοντα θεσμικά όργανα, θα  σήμανε και την συνειδητοποίηση της εκλογικής μας ήττας -προσωπικά είχα ζητήσει επίμονα  παραίτηση ολόκληρης της ηγετικής ομάδας και των επικεφαλής του επικοινωνιακού σχεδιασμού», πρόσθεσε.

«Εγώ επέλεξα την ΔΗΜΑΡ γιατί πίστευα στις θέσεις της, γιατί θεώρησα πως θα συμβολίσει το νέο, το διαφορετικό, την άλλη αριστερά που  προσδοκούσα. Που οραματιζόμουν. Αποτύχαμε. Επιδιώκω να σταθώ επάξια της κοινοβουλευτικής  μου ιδιότητας σήμερα και για όσο καιρό κατέχω αυτό το αξίωμα. Με ρωτάτε αν θα επενδύσω σε  μία άλλη πολιτική δύναμη. Σας απαντώ ότι στις προτεραιότητές μου είναι να ασκήσω αριστερή  μεταρρυθμιστική πολιτική και όχι να ενταχθώ σε μία ταμπέλα», επεσήμανε η Νίκη Φούντα. 

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Κουβέλης: Ομολογία αδυναμίας της κυβέρνησης

ΒΙΝΤΕΟ-Καλαντζής: Πως να το κάνουμε… αγαπώ τον Κουβέλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ