Διαφωνεί η ΚΕΔΕ με τις προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την ξεκάθαρη διαφωνία της με τις προεκλογικές προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους, όπως αυτές προωθούνται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε).

Κι ενώ θεωρητικά οι δήμοι ήταν οι πλέον ευνοημένοι από την άρση αναστολής προεκλογικών προσλήψεων, η οποία απελευθερώνει χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων , μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης χαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων εκφράζοντας τον φόβο ότι τέτοιου είδους προσλήψεις μπορεί να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Η απρόσμενη τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ προκάλεσε την έκπληξη των παρισταμένων σε τέτοιο βαθμό που παρενέβη μέχρι και ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξανδρος Χαρίτσης: “Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;” ρώτησε. “Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη στιγμή δεν χρειάζεται.

Δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο” επανέλαβε ο κ. Καραγιάννης ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζει και την άποψη της ΚΕΔΕ και την προσωπική του άποψη. Έπειτα από ερώτηση του κ. Χαρίτση ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι εξαιρεί μόνο τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.