Δένδιας στον ΑΝΤ1: Αμήχανη η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία – Τι είπε για την επίσκεψη Πομπέο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι συζητήσεις με τον Μάικ Πομπέο θα φορούν το σύνολο των ελληνικών ενδιαφερόντων. Τα Βαλκάνια, τις προκλήσεις των Τούρκων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αμήχανη τη στάση των Ευρωπαίων έναντι στην Άγκυρα, επισημαίνοντας πως όφειλαν να κάνουν περισσότερα. Παράλληλα προανήγγειλε πως ο Πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει την τουρκική προκλητικότητα στο τραπέζι της επικείμενης Συνόδου Κορυφής.

Η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, πιέζοντας και προκαλώντας την Αθήνα και την Λευκωσία. Δεν θα ακολουθήσουμε, δεν θα χάσουμε την ψυχραιμία μας γιατί θα χάσουμε και το δίκιο μας, σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Εξήγησε πως θα ακολουθήσουμε το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας με τη συμπαράσταση, όπως ελπίζει, των Ευρωπαίων εταίρων μας και θα οδηγήσουμε την Τουρκία σε αδιέξοδο.

Αποκάλυψε, τέλος, πως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, τον προειδοποίησε πως με την τακτική των προκλήσεων που ακολουθεί η Άγκυρα, στο τέλος θα χάσει πολλά και θα κερδίσει ελάχιστα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ