Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις οδηγούνται σε νέα εποχή – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις οδηγούνται σε νέα εποχή με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του νέου νομοσχεδίου αλλά και την «Ατζέντα 2030» που προβλέπει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έστειλε ο Νίκος Δένδιας από την Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

«Με την “Ατζέντα 2030” Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Ελληνικός Στρατός οδηγούνται σε μια νέα εποχή. Έτοιμοι να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως απαιτείται» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του στην Σχολή Πεζικού, στην Χαλκίδα, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίσημη τελετή εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς.

 

«Η γιορτή, λοιπόν, αυτή είναι ευρύτερη. Αφορά το παρόν, αφορά το παρελθόν, αφορά το μέλλον και εορτάζεται από όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, από την ελληνική κοινωνία στο σύνολο της. Γιατί ο Στρατός έχει ένα διπλό καθήκον: Καταρχήν, είναι μια ισχυρή δύναμη αποτροπής, προφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας. Αλλά είναι και μια δύναμη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία την ώρα της ανάγκης της. Με αυτή, λοιπόν, τη διπλή σημασία ο Ελληνικός Στρατός έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων 3ου Συντάγματος Πεζικού.

 

Εν συνεχεία, ο Νίκος Δένδιας παρακολούθησε στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων, υλικών και μέσων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, και οι Βουλευτές Αθανάσιος Ζεμπίλης, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, Αικατερίνη Καζάνη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Δημήτριος Σέρρας κ.ά.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Υποστράτηγος Γεώργιος Καπράλος, καθώς και οι επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης και Γεώργιος Καμπάς, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες στελεχών από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ