Δένδιας κατά Γερμανίας: Δυσαρεστημένοι για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την διάσκεψη για τη Λιβύη

Την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η χώρα μας δεν κλήθηκε και πάλι στην διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Μιλώντας στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», που διεξάγεται στην Πάτρα ανέφερε: «Καταρχήν, η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη τώρα είναι πολύ διαφορετική από ότι ήταν εδώ και λίγους μήνες. Γιατί; Διότι, πρώτον έχουμε επαναλειτουργήσει την Πρεσβεία μας, έχουμε λειτουργήσει Προξενείο στη Βεγγάζη, έχουμε επισκεφθεί τη Λιβύη, συζητάμε με την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης. Κάτι που δεν συνέβαινε με τη διοίκηση Sarraj πριν».

«Άρα η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και μια επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Παρά ταύτα, είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας εμμονικά σε μια τακτική, δεν μας κάλεσε και αυτή τη φορά σε αυτή τη συνάντηση», είπε ακόμη ο κ. Δένδιας σπεύδοντας να αναφέρει τις κινήσεις που θα γίνουν για το θέμα αυτό επί διπλωματικού επιπέδου.

«Αυτή τη δυσαρέσκεια την έχω και εγώ διαμηνύσει στο συνάδελφό μου και νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει και σε επίπεδο του Πρωθυπουργού και πρόκειται σύντομα να συναντηθώ με τον απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Γιαν Κούμπιτς, ακριβώς για να του μεταφέρω το ίδιο, παρότι γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτό», ανέφερε ακόμη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

«Θα σας πω, αυτό που οφείλει να είναι στη σκέψη και στην πρακτική της μεταβατικής κυβέρνησης είναι η μη ενεργοποίησή του. Ούτως ή άλλως πρόκειται για κάτι το οποίο είναι νομικά ανύπαρκτο, είναι ένα νομικό absurdum, βρίσκεται σε μια περίεργη θέση. Μια συμφωνία υπό συγκεκριμένες συνθήκες, που δεν έχει καμιά σχέση με τη νομιμότητα και με την πραγματικότητα», είπε αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ