Δένδιας: Η Τουρκία έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει

«Νομίζω ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Νομίζω ότι η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει», ανέφερε –μεταξύ άλλων- για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Ayman Safadi.

«Σήμερα το Αμμάν ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας πολύ χρήσιμης περιοδείας στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου. Είχαμε εκτενείς συνομιλίες με τον ομόλογό μου όσον αφορά τα ευρύτερα θέματα της περιοχής και τις διμερείς μας σχέσεις και συμφωνήσαμε να συγκληθεί στην Αθήνα, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η τριμερής μεταξύ Ελλάδας, Ιορδανίας και Κύπρου», ανέφερε για τη συνάντηση ο Δένδιας.

«Νομίζω ότι πάντα έχεις το αβαντάζ στη ζωή αν έχεις δίκιο και είσαι με το μέρος της κοινής λογικής. Νομίζω ότι η Τουρκία εδώ έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα τον οποίον δεν μπορεί να κερδίσει. Παρά ταύτα, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και μετριοπάθεια να εξηγούμε τη θέση μας και νομίζω στο τέλος θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο κ. Δένδιας για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Σε ερώτηση για τη συνάντηση κλιμακίων εμπειρογνωμόνων με την Ιταλία και αν θα υπάρξει συνέχεια, ο κ. Δένδιας είπε: «Με την Ιταλία προφανώς θα υπάρξει συνέχεια, αναβάλαμε τη συνάντησή μας για να υπάρξει πρώτα η συνάντηση των εμπειρογνωμόνων, να δούμε τα σημεία συγκλίσεων, ίσως κάποιων αποκλίσεων, ώστε να μπορέσουμε σε υπουργικό επίπεδο να τα γεφυρώσουμε και να οδηγήσουμε τις διαπραγματεύσεις σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ