Δένδιας: Η συμφωνία με την Αλβανία βασίζεται στην προσήλωση των δύο χωρών στη διεθνή νομιμότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση του με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα δήλωσε μεταξύ άλλων για την προσφυγή των δύο χωρών στη Χάγη: “Η συμφωνία μας αυτή, Ελλάδας και Αλβανίας, βασίζεται στην σταθερή προσήλωση και των δύο χωρών στη διεθνή νομιμότητα και στην αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών”. 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια για τη προσφυγή στη Χάγη:

Η συμφωνία μας αυτή, Ελλάδας και Αλβανίας, βασίζεται στην σταθερή προσήλωση και των δύο χωρών στη διεθνή νομιμότητα και στην αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Αναφερθήκαμε, επίσης, στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας του 1996 και συμφωνήσαμε ότι αυτή η συμφωνία του 1996 χρειάζεται εμβάθυνση και ενδυνάμωση. Να προχωρήσουμε από κοινού σε μία νέα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας και να οργανώσουμε G2G, government-to-government, συνάντηση και μηχανισμό μεταξύ των δύο φίλων χωρών.

Αναφερθήκαμε στα ζητήματα του εμπολέμου. Αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ, αποτελεί έναν αναχρονισμό, είμαι βέβαιος ότι και αυτό θα το λύσουμε μαζί. Είναι μεγάλη μου χαρά που έχω την ευκαιρία να το πω αυτό εδώ από τα Τίρανα στην αλβανική κοινή γνώμη μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ