Δένδιας: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προσπαθήσει να αλλάξει στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η προσωπική διαφορά δε θα καταργηθεί» δήλωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Ν. Δένδιας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επόμενη μέρα» με τον Σ. Κοτρώτσο, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό. Σημείωσε πως η κυβέρνηση κατήργησε την προσωπική διαφορά για τους νέους ασφαλισμένους και είπε πως στο τέλος η κυβέρνηση θα κατηγορήσει τη ΝΔ «ότι βασανίζει τα παιδάκια».

Ο κ. Δένδιας επέκρινε την κυβέρνηση για αντιθεσμική και εξωθεσμική στάση με την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την ώρα που ουσιαστικά είχαν προκηρυχθεί εκλογές, όπως επίσης και για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα. «Ψηφίστηκε για να κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε θα αφεθεί ελεύθερος επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Στο αντεπιχείρημα πως αυξήθηκε ο χρόνος της ποινής, ο ίδιος τόνισε πως με τις διατάξεις που ίσχυαν «δεν έβγαιναν από τη φυλακή τρομοκράτες και βιαστές». Σημείωσε ακόμη, ότι άμεσα η ΝΔ θα αλλάξει τέτοιες διατάξεις.

Για το ζήτημα της επιστολής Καραμανλή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους για την ονομασία των Σκοπίων, είπε πως επρόκειτο για τακτική κίνηση καθώς υπήρχε κύμα αναγνώρισης της τότε ΠΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία” και έτσι επιχειρούσε να κρατήσει τη διαπραγμάτευση ανοικτή. Συμπλήρωσε πως «εάν τα έγγραφα που παρουσιάζονται ήταν σοβαρά, τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε να τα φέρει στη Βουλή όταν η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών». Είπε ότι η ΝΔ θα προσπαθήσει να αλλάξει στη συμφωνία τα άρθρα που αφορούν τη γλώσσα και την εθνικότητα, και να βελτιωθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας. Κράτησε αποστάσεις απ’ όσα στελέχη πήγαν σε διαδηλώσεις, λέγοντας ότι διαφωνεί, και χαρακτήρισε θετικό ένα από τα άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είπε τέλος, πως είναι υποκριτικό να κατηγορεί τη ΝΔ η κυβέρνηση όταν ο κ. Τσίπρας είχε συμφωνήσει για «Μακεδονία του Ίλιντεν», ενώ τόνισε ότι κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν έχει ταχθεί υπέρ της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

Για την οικονομία, ο Ν. Δένδιας είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έκανε λαμπόγυαλο με το κλείσιμο των τραπεζών» και πως η ανάπτυξη είναι ισχνή, ενώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα θα μπορούσε να φθάνει το 4%. Είπε πως η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για το υπερπλεόνασμα, καθώς «δεν γίνεται αυτή η ιστορία με το 3,5%». Υπεραμύνθηκε της επιλογής της ΝΔ να στηρίξει τον υποψήφιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, είπε πως η ΝΔ θα έχει σημαντικό ρόλο στο ΕΛΚ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων άφησε το γάμο για να πάει για πουρνάρια» με αφορμή την απουσία του από την Σύνοδο Κορυφής. «Δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να δώσει πληρεξουσιότητα» είπε και πρόσθεσε πως η παρουσία του θα έδινε ισχυρά ερείσματα στη χώρα για τους υποψήφιους που θα στήριζε.

Πηγη : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.