Δένδιας – Φλώρος στη Βόρεια Μακεδονία για «Πρέσπες» και «Σύνοδο Αρχηγών Βαλκανίων»

Σημαντικές επισκέψεις στη Βόρεια Μακεδονία πραγματοποιούν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Επίσημη επίσκεψη στην Αχρίδα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022» το οποίο έχει θέμα: «Διαμορφώνοντας το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας- (Shaping Western Balkans Future in the Contemporary European Security Architecture)».

Στο περιθώριο, ο υπουργός Εξωτερικών, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομες διμερείς συναντήσεις με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, Miroslav Lajčák καθώς και με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Rosemary DiCarlo.

Ταυτόχρονα στην παραλίμνια γραφική πόλη των Σκοπίων βρίσκεται ήδη από χθες το απόγευμα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Βαλκανικών Χωρών για το έτος 2022 (15th Balkan Chiefs of Defence Conference).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια, κατόπιν προσκλήσεως του Ομολόγου του Lieutenant General Vasko Gjurchinovski.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ