Δένδιας: Εκρηκτική η κατάσταση

Δένδιας: Εκρηκτική η κατάσταση

Τη διαπίστωση ότι «η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική», επανέλαβε από τα Ιωάννινα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, όπου νοσηλεύεται ο άνδρα της ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι κατά την συμπλοκή με τους Αλβανούς δραπέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις αιχμές που άφησε για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μετρά, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε. Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε. Ο νέος υπουργός (Δικαιοσύνης), ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 4 μήνες, θα συνεχιστεί.

Ο κ. Δένδιας έφτασε στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Ν. Παπαγιανόπουλο και τον επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος Δ. Τσακνάκη, όπου τους υποδέχτηκε ο επιθεωρητής Ηπείρου. Κ. Τρομπούκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ