Δένδιας από την Κύπρο: Η συνεργασία μας είναι στενότατη, διαρκής και ειλικρινής

Μια ευρύτατη συζήτηση για όλα τα θέματα είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη τον οποίο συνάντησε στη Λάρνακα, όπου βρέθηκε μετά την επίσκεψή του στο Κάιρο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αφού απηύθυνε ευχές για την ημέρα της γυναίκας σημείωσε όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

“Είναι μεγάλη μου χαρά πάντα – είναι πολλοστή φορά, έχω πάψει να τις μετράω – που βρίσκομαι στην Κύπρο και βλέπω τον φίλο μου και συνάδελφό μου, τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Σήμερα, μάλιστα, είναι η μέρα της γυναίκας και με την ευκαιρία αυτή πρέπει να απευθύνουμε τις ανάλογες ευχές” επεσήμανε ο κ. Δένδιας και συνέχισε: “Είχαμε, όπως είπε ο κ. Υπουργός προηγουμένως, μια ευρύτατη συζήτηση για όλα τα θέματα. Για το Συμβούλιο των Υπουργών της 22ας Μαρτίου και την ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει και τα θέματα της Τουρκίας. Είχαμε συζήτηση για την επερχόμενη πενταμερή και το πώς θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε τα πράγματα προς μια θετική κατεύθυνση. Είχαμε μια ευρύτερη συζήτηση για τη συνεργασία μας, η οποία είναι στενότατη, διαρκής και ειλικρινής”.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Κάιρο όπου δεν έκανε δηλώσεις, λέγοντας: “Είχα και τη χαρά πριν έρθω σήμερα στη Λάρνακα να συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ.Shameh Shoukry στο Κάιρο και να συζητήσουμε για τις ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις, σχέσεις εγκάρδιες, στενότατες, σχέσεις οι οποίες βασίζονται και στην στενή προσωπική σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Al Sisi. Θα ήθελα να πω επίσης ότι το θέμα που δημιουργήθηκε από μία πρόσφατη προκήρυξη οικοπέδων από την αιγυπτιακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα που αφορά την Αιγυπτιακή πλευρά. Η ελληνική πλευρά το θεωρεί επί τη βάσει των αναρτήσεων της αιγυπτιακής πλευράς, ένα θέμα το οποίο κατ’ ουσίαν έχει επιλυθεί” και υπογράμμισε: “Είχα επίσης τη δυνατότητα να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit, με τον οποίο συζητήσαμε για την τελευταία διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου, τα όσα συζητήθηκαν εκεί, αλλά κυρίως πώς η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις της με τον Αραβικό σύνδεσμο. Όπως είναι γνωστό, η Κύπρος έχει το μοναδικό προνόμιο να είναι ήδη χώρα παρατηρητής. Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση ενός Memorandum of Understanding με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ώστε να αναπτύξει και αυτή τις σχέσεις μαζί του”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε: “Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι πάλι εδώ στην Κύπρο, αλλά περιμένω και τον Νίκο στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες για να συνεχίσουμε τη διαρκή και στενή συνεργασία ενόψει των μεγάλων προκλήσεων και με την ελπίδα πάντα να οδηγήσουμε τα πράγματα σε ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα. Νίκο ευχαριστώ θερμά και πάλι για την για πολλοστή φορά θερμή φιλοξενία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ