“Δεν βρέθηκε κανείς”

“Δεν υπάρχουν Έλληνες βουλευτές, όπως προκύπτει από τον σχετικό έλεγχο που έγινε μέχρι τώρα, [οι οποίοι] να έχουν βγάλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό”. Αυτό τονίζει, σε απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο κ. Πετσάλνικος, στην επιστολή του προς τον κ. Λάμερτ διευκρινίζει ακόμα ότι η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά σύζυγο βουλευτή ο οποίος διαθέτει αυτοτελή επιχειρηματική δραστηριότητα και το έμβασμα έγινε μέσα από αυτήν.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Πετσάλνικος αφού αναφέρει ότι «εκτιμούμε την απόφαση στήριξης της γερμανικής Βουλής προς την Ελλάδα», συμπληρώνει ότι και ο ίδιος ο κ. Λάμερτ «γνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο ελληνικός λαός», ενώ υπενθυμίζει τα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή, όπως την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ποινικοποίηση της.

Ο κ. Πετσάλνικος διέψευσε επίσης μιλώντας στους δημοσιογράφους όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί 15 βουλευτών με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες που αφορούν την παροχή εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προκειμένου να ανοίξουν, αν χρειαστεί, οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί στην Ελβετία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ