“Δεν θέλω εκλογές”

Κατά των εκλογών τον Μάιο και υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας με νέο “πιο αποδοτικό σχήμα τύπου Μόντι”, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε σημερινές του δηλώσεις, ενώ παράλληλα έδωσε συνέχεια στην επίθεση κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις δηλώσεις του είπε, μεταξύ άλλων, ότι “δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να καταπατάμε κάθε τόσο το Σύνταγμα”, και υποστήριξε πως “αδύναμοι πρωθυπουργοί και αδύναμα πολιτικά πρόσωπα εφευρίσκουν αιτίες για να διαλύουν τη Βουλή. Θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι το τέλος της συνταγματικής ημερομηνίας, βρίσκοντας ένα σχήμα πιο αποδοτικό -εγώ πρότεινα κάτι σαν την κυβέρνηση Μόντι- να αλλάξει κάποια πράγματα και κάποιες νοσηρές νοοτροπίες, με τις οποίες ο καθένας βγάζει μια τροπολογία προκειμένου να εξυπηρετήσει μια συντεχνία και “όπου κάτσει η βάρκα”.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι “έχει ένα γινάτι, ένα καπρίτσιο, να γίνουν οι εκλογές σώνει και καλά τώρα, μόνο και μόνο γιατί αισθάνεται ότι είναι μπροστά και ενδεχομένως έχει κάποια ανασφάλεια”. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα βλάψουν την όποια πορεία της χώρας, αλλά, όπως είπε, “επιμένει ο κ. Σαμαράς, και μόνον αυτός, για κάποιους λόγους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ