Δεν θα παραστεί ο Τσίπρας στην εκδήλωση για την προεδρία

Δεν θα παραστεί ο Τσίπρας στην εκδήλωση για την προεδρία

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαφωνεί με τον τρόπο που αξιοποιεί την ελληνική Προεδρία ο Αντώνης Σαμαράς, εκτιμώντας πρωτίστως ότι οι ιεραρχήσεις και οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβάλλουν στην προώθηση του ανθρωπιστικού δράματος και της οικονομικής καταστροφής που υφίσταται η χώρα.

Παράλληλα εκτιμά ότι η πρόσκλησή του στην «φιέστα» του Μεγάρου Μουσικής δεν αποτελεί παρά επικοινωνιακή πράξη της κυβέρνησης, η οποία έως τώρα αρνήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση με την αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική της στην παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού ώστε να αναβληθεί η επίσκεψη της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Εξεταστικής» για την τρόικα στις χώρες του νότου. Με δεδομένο ότι το σχέδιο των εισηγητών θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16 Ιανουαρίου αλλά και ότι η πλησιέστερη ημερομηνία που συζητά η «Ευρωπαϊκή Εξεταστική» να επισκεφθεί την Αθήνα είναι η 23η Ιανουαρίου, είναι σαφές ότι το σχέδιο θα συζητηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο χωρίς να έχει λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις της Αθήνας. Επί του θέματος αυτού μάλιστα αναμένεται να κληθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο Μάρτιν Σουλτς, που μέσω του εκπροσώπου του ανέλαβε την ευθύνη να μην έρθει η Επιτροπή στην Αθήνα.

Η Κουμουνδούρου, επίσης, καταδικάζει την απαγόρευση των συναθροίσεων σήμερα στην Αθήνα, όπως άλλωστε και το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β΄. Δεν πρόκειται όμως να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που διοργανώνουν το απόγευμα στα Προπύλαια τα δυο τελευταία κόμματα, παρά την απαγόρευση που ανακοινώθηκε.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ