Δεν παραιτήθηκε και επανήλθε…

Δεν παραιτήθηκε και επανήλθε…

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Μπορεί η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χθες να έληξε χωρίς… απώλειες, καθώς καλυμμένος από τις αποστάσεις που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την επίθεση στο πρόσωπό του, ο Πέτρος Τατσόπουλος δεν παραιτήθηκε, το ίδιο βράδυ όμως ο βουλευτής επανήλθε, απαντώντας αυτή την φορά δια ΜΜΕ στο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποίησε, τον Βασίλη Μουλόπουλο, αλλά και επιμένοντας στις απόψεις του περί τυχόν συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Προανήγγειλε μάλιστα την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση κεντρικής συνεργασίας με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ενώ ως κατάλληλο για τυχόν συμμαχίες του κόμματός του, «έδειξε» τον δρόμο της Κεντροαριστεράς. «Αν φτάσει σε επίπεδο επίσημης κεντρικής συνεργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που εγώ τους θεωρώ ότι είναι αρχέτυπο του λαϊκισμού, εγώ θα αποχωρήσω, δεν έχω καμία θέση σε ένα τέτοιο σχήμα», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star Channel, προσθέτοντας πως μόνη κυβερνητική διέξοδος για τον ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει όντως να πετύχει κάποιες συμμαχίες είναι η «στροφή» του στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, τη ΔΗΜΑΡ και πιθανόν και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

 

Ερωτηθείς για το θέμα της διαμάχης του με τον Βασίλη Μουλόπουλο, υποστήριξε ότι το κείμενό του «μόνο σατυρικό δεν είναι», τονίζοντας ότι αυτό που τον ενόχλησε περισσότερο δεν ήταν οι «χοντροί» χαρακτηρισμού «βιζιτού» και «γελωτοποιός», αλλά η εμφάνισή του ως υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής. «Πάει πολύ ο κ. Μουλόπουλος να με στοχοποιεί ότι θέλω ένα μέτωπο στο οποίο να συμπεριλαμβάνεται η ΧΑ, ότι θέλω να ξεπλύνω τη ΧΑ, θέλω μια ΧΑ με καθαρά χέρια. Νομίζω ότι αυτό εκτός από κατάφωρη συκοφαντία, είναι και στον αντίποδα της πολιτικής μου σκέψης», είπε.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «ζαχαριαδικές αντιλήψεις» κάποιων μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιλαμβάνονται τον κόσμο χωρισμένο σε ήρωες και χαφιέδες, αφήνοντας να εννοηθεί πως στοχοποιείται όποιος δεν ανήκει σε μία συγκεκριμένη ομάδα και επιμένοντας πως ο ίδιος απευθύνεται σε έναν κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ που πιθανότατα ψήφισε στις τελευταίες εκλογές το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

«Αν το κόμμα πιστεύει ότι κάνω κακό, μπορεί να με διαγράψει», είπε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του –στον βαθμό που θα το θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ- να κατέβει εκ νέου στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, θύμιζαν νωρίτερα, λίγο μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ ότι ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεργαζόμενος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί, ενώ πέραν τούτου, δεν είναι στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράφει βουλευτές μόνο και μόνο επειδή καταθέτουν διαφορετικές απόψεις από την συλλογική.

Το επεισόδιο άλλωστε, θεωρήθηκε από πολλούς λήξαν, παρά την τοποθέτηση αρκετών βουλευτών επί των δημόσιων διαφοροποιήσεων αυτών, μετά την αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν συμφωνεί με τα όσα ακραία γράφτηκαν στα social media για τον Πέτρο Τατσόπουλο, αλλά και τις νουθεσίες του για περισσότερη συλλογικότητα και αλληλεγγύη στο εσωτερικό του κόμματος. «Εδώ δεν έχουμε ούτε κόκκινες, ούτε κίτρινες κάρτες, τα τζαρτζαρίσματα αντιμετωπίζονται εντός γηπέδου», φέρεται ειπών ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ενώ σε στοιχειώδη συνεννόηση με την Κουμουνδούρου ή την ΚΟ καλούσαν τους διαφωνούντες, άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «επόμενη μέρα»

Κατά τα λοιπά, το στίγμα της «επόμενης μέρας» στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε από το βήμα της ΚΟ του χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας πλήρη και συστηματική δράση των βουλευτών σε όλα τα πεδία της πολιτικής και καλώντας τους ουσιαστικά να λειτουργούν σαν να ήταν κυβέρνηση. Παρατήρησε άλλωστε ότι η παρούσα κυβέρνηση καταρρέει και δεν απέκλεισε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Αποτίμησε θετικά την πρόταση δυσπιστίας του κόμματός του κατά της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για «σύγχυση» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που από τη μία πλευρά ευχαριστούσε για την πρόταση μομφής και από την άλλη επιτίθετο στον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πρόσκληση σε αποστασία. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε με νόημα και στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 από τον σημερινό πρωθυπουργό…

Στην ΚΟ επικυρώθηκε η απόφαση για ονομαστικές ψηφοφορίες σε όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή το επόμενο διάστημα, ενώ παραθέτοντας τους σκοπέλους που έχει μπροστά της η κυβέρνηση ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον φόρο για τα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς και τον προϋπολογισμό. Προέβλεψε νέα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στην εξεταστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία, παραπέμποντας για την κατάθεσή της στην «κατάλληλη στιγμή». Στελέχη του κόμματος πάντως, εκτιμούσαν λίγο αργότερα, μιλώντας στο Real.gr, ότι αυτή θα είναι έτοιμη στο τέλος της εβδομάδας και θα κατατεθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης.

«Εμείς δεν παίζουμε με την ιδέα να υπάρξει άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, διευκρινίζοντας ότι η Κουμουνδούρου θέλει να πέσει η κυβέρνηση μόνο μετά από εκλογές και ξορκίζοντας λύσεις τύπου Παπαδήμου ή Πικραμμένου. Αναφερόμενος στα περί «αποστασίας» ο ίδιος, αποκήρυσσε τέτοιες κατηγορίες, σημειώνοντας ότι «εμείς αυτό που λέμε είναι ότι ενθαρρύνουμε τους βουλευτές να σηκώσουν ανάστημα, ώστε να μην φοβούνται ότι αν βγουν από το μαντρί του μνημονίου θα τους φάει ο λύκος»…

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σχολιάζοντας το χθεσινό «άνοιγμα» της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κουμουνδούρου, υποστήριζε ότι το συνέδριο του κόμματος θα δώσει απαντήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις όποιες διεργασίες και πολιτικές επανατοποθετήσεις μέχρι τότε. Επιφυλασσόταν δε, να εξετάσει το κόμμα του την πρόταση Κουβέλη για το «πολιτικό χρήμα».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ