Δεν πάει στην Επιτροπή Θεσμών ο Μπαλτάκος για Energa και Hellas Power

Δεν πάει στην Επιτροπή Θεσμών ο Μπαλτάκος για Energa και Hellas Power

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Θανάσ�� Πετράκου και Παναγιώτη Λαφαζάνη να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του σύμφωνα με την οποία ο Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος διότι ο κ. Μπαλτάκος, βάσει όσων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντωνόπουλος, επιχείρησε εξωδικαστικό συμβιβασμό για μια πολύ σοβαρή υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα. Επισήμανε όμως πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της Κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαψεύδει τις “πιέσεις Μπαλτάκου” ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ

Εμπλέκουν τον Μπαλτάκο στην υπόθεση της Energa

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ